اخبار
زمان اعلام نتایج آزمونهای دانشگاه آزاد مشخص شد/ هیچ رشته بدون مجوزی در دانشگاه آزاد وجود ندارد
سخنگوی دانشگاه آزاد اسلامی ضمن اعلام نتایج آزمونهای این دانشگاه تاکید کرد: هیچ رشته بدون مجوزی در دانشگاه آزاد وجود ندارد.
به گزارش خبرنگار ایسنا، دکتر مجتبی علوی فاضل در نشست خبری که ظهر امروز در دانشگاه آزاد اسلامی برگزار شد با بیان اینکه پذیرش دانشجو در همه مقاطع و رشتههای با آزمون دانشگاه آزاد اسلامی از طریق آزمون سراسری که توسط سازمان سنجش آموزش کشور برگزار میشود، صورت میگیرد، افزود: یک آزمون سراسری ورود به دانشگاه توسط سازمان سنجش برگزار میشود که داوطلبان باید براساس رتبهای که توسط این سازمان اعلام میشود انتخاب رشته کنند. علاقهمندانی که میخواهند در رشتههای با آزمون دانشگاه آزاد ثبتنام کنند ضرورت دارد بعد از اعلام نتایج اولیه توسط سازمان سنجش با مراجعه به سایت www.azmoon.org یک انتخاب جداگانه برای رشتههای با آزمون دانشگاه آزاد انجام دهند.
وی با بیان اینکه تعداد متقاضیان در برخی از رشتهها بیشتر از ظرفیت پذیرش است، افزود: در برخی از رشتههای با آزمون گروه پزشکی، کارشناسی پیراپزشکی، کارشناسی غیرپزشکی، فنی مهندسی و علوم انسانی رقابت در واحدهای برتر دانشگاه آزاد اسلامی بیشتر از ظرفیت است. در صورتی که این رشتهها سه تا چهار درصد کل رشتههای دانشگاه را شامل میشود اما رقابت در آنها بالا است و بیشترین رقابت در رشتههای پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی است.
اختلاف نمره بین پذیرفتهشدگان دانشگاههای دولتی و دانشگاه آزاد وجود ندارد
سخنگوی دانشگاه آزاد اسلامی در ادامه با تاکید بر اینکه اختلاف نمره بین پذیرفتهشدگان دانشگاههای دولتی و دانشگاه آزاد اسلامی وجود ندارد یا این اختلاف اندک است، توضیح داد: برای مثال نمره افرادی که در رشتههای پزشکی در دانشگاه آزاد اسلامی پذیرفته میشوند بالاتر از افرادی است که در دانشگاههای دولتی پذیرفته شدهاند.
داوطلبان دانشگاه آزاد برای انتخاب رشته از مشاوران این دانشگاه کمک بگیرند
علوی فاضل با اشاره به وجود مشاوران در دانشگاه آزاد اظهار کرد: داوطلبان دانشگاه آزاد میتوانند با کمک گرفتن از مشاورینی که در مرکز سنجش و پذیرش این دانشگاه حضور دارند نسبت به انتخاب این رشته اقدام کنند. دانشگاه آزاد در سال گذشته با همکاری ارگان نظارتی تیم تشکیلاتی جعل پذیرش در دانشگاه را کشف کرد و متهمین دستگیر شدند و پرونده در حال حاضر مراحل خود را طی میکند. در واقع عدهای با دریافت مبالغی گزاف وعده پذیرش داوطلبان در رشته پزشکی را به متقاضیان میدهند که من به داوطلبان هشدار میدهم برای انتخاب رشته به این افراد مراجعه نکنند.
وی ادامه داد: در مرکز سنجش و پذیرش دانشگاه آزاد اسلامی بهترین مشاوران برای انتخاب رشته حضور دارند و داوطلبان میتوانند به صورت حضوری و تلفنی از مشاوره این افراد بهرهمند شوند.
آغاز فرآیند ثبتنام در رشتههای بدون آزمون دانشگاه آزاد از نیمه دوم مرداد
سخنگوی دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به دورههای بدون آزمون این دانشگاه اظهار کرد: سامانه ثبتنام در دورههای بدون آزمون دانشگاه آزاد اسلامی از نیمه دوم مردادماه فعال میشود و همه افرادی که متقاضی ثبتنام در این دورهها هستند میتوانند با مراجعه به سایت www.azmooon.org در این دورهها شرکت کنند. با پذیرش بدون آزمون در دانشگاه آزاد اسلامی سد کنکور برای 97 درصد رشتههای این دانشگاه شکسته شد.
دلیل تاخیر در اعلام نتایج ارشد
علوی فاضل در ادامه در مورد تاخیر در اعلام نتایج آزمون ارشد دانشگاه آزاد اسلامی توضیح داد: آزمون کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد به خوبی برگزار شد و در مراحل پایانی تصحیح اوراق قرار دارد اما از آنجایی که در برخی از رشتهها از جمله رشته هنر امتحان به صورت تشریحی برگزار شده، تصحیح اوراق نیاز به زمان دارد و نتایج در نیمه دوم شهریورماه اعلام میشود.
وی با تاکید بر اینکه دورههای بدون آزمون کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی مخصوص فارغ التحصیلان این دانشگاه است، افزود: فرآیند سوابق تحصیلی و استعلام نمرات در حال انجام است و نتایج در نیمه دوم شهریورماه اعلام میشود.
سخنگوی دانشگاه آزاد اسلامی از پذیرش همه افرادی که در دورههای بدون آزمون مقطع کاردانی و کارشناسی ثبتنام کردهاند خبر داد و گفت: در رشتههای بدون آزمون تعداد متقاضیان از ظرفیت دانشگاه آزاد کمتر است و هر فردی که شرایط اولیه را داشته باشد پذیرش میشود.
علوی فاضل ادامه داد: اعلام نتایج رشتههای بدون آزمون نیاز به زمان ندارد و چنانچه ظرفیت وجود داشته باشد داوطلب میتواند بلافاصله بعد از ثبتنام به واحد محل پذیرش مراجعه کرده و ثبتنام خود را انجام دهد.
وی از وجود 500 هزار ظرفیت خالی در رشتههای مختلف در دانشگاه آزاد اسلامی خبر داد و گفت: براساس ابلاغ رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی قرار است وضعیت همه دانشگاهها اعم از دولتی و غیردولتی مورد بررسی قرار بگیرد.
اتمام مصاحبههای دوره دکتری تخصصی تا 21 مردادماه
سخنگوی دانشگاه آزاد اسلامی در ادامه در مورد دوره دکتری تخصصی این دانشگاه اظهار کرد: نتایج کتبی دوره دکتری تخصصی دانشگاه آزاد اعلام شد و مصاحبهها در حال انجام است. فرآیند مصاحبههای این دوره تا 21 مردادماه پایان میپذیرد. داوطلبان در این دوره براساس 75 درصد نمره آزمون کتبی و 25 درصد نمره حاصل از مصاحبه، سوابق پژوهشی و آموزشی پذیرش میشود و نتایج نهایی نیمه دوم شهریور اعلام میشود.
علوی فاضل ادامه داد: همچنین فرآیند مصاحبه دوره دکتری پژوهشمحور در حال انجام است و کار بررسی مستندات و سوابق علمی داوطلبان نیز در حال انجام است.
هیچ رشته فاقد مجوزی در دانشگاه آزاد وجود ندارد
وی در ادامه با اشاره به ممیزی رشتههای دانشگاههای آزاد اسلامی گفت: در دفترچه پذیرش دانشگاه آزاد اسلامی در سال 95 هیچ رشته فاقد مجوزی وجود ندارد و همه رشتههای با آزمون و بدون آزمون در همه مقاطع دارای مجوز هستند. در آبانماه سال گذشته براساس استانداردهای آموزشی ممیزی رشتههای دانشگاه آزاد در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری آغاز شد و رشتههایی که نیاز به جذب هیات علمی داشتند مشخص شدند. در همین راستا فراخوان جذب هیات علمی شکل گرفت.
سخنگوی دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: یک فرصت شش تا هفت ماهه برای جذب اعضای هیات علمی به دانشگاه آزاد داده شد و رشتهها مجدداً مورد ارزیابی قرار گرفتند که این مرحله در حال اتمام است. در حال حاضر میتوان گفت وضعیت دانشگاه آزاد در بسیاری از رشتهها از استاندارد آموزش عالی فراتر است و تعداد اعضای هیات علمی در برخی از رشتهها بیش از استانداردهای موجود است. این در حالی است که هزینه یک عضو هیات علمی برای دانشگاه آزاد بین 50 تا 70 میلیون تومان است.
علوی فاضل با تاکید بر اینکه مبنای تصویب رشتههای دانشگاه آزاد قانون است، افزود: براساس قانون هر رشتهای برای تصویب باید به دفتر گسترش وزارت علوم در گروه غیرپزشکی و دفتر گسترش وزارت بهداشت در گروه علوم پزشکی ارسال شود. همچنین براساس قانون مصوب مجلس شورای اسلامی چنانچه وزارت بهداشت یا وزارت علوم رشتهای را تصویب نکرد، یک کمیته سه نفره متشکل از نماینده شورای عالی انقلاب فرهنگی، نماینده وزارت علوم یا وزارت بهداشت و نماینده دانشگاه آزاد تصویب رشته موردنظر را مورد بررسی قرار میدهد و نتیجه را به وزیر علوم یا وزیر بهداشت از طریق رئیس کمیته ابلاغ میکند.
وی ادامه داد: دانشگاه آزاد در زمینه مدارک فارغالتحصیلان این دانشگاه به همین قانون استناد میکند و در فرم جدید مدارک مصوبه قانونی مجلس قید میشود. در حال حاضر نیز ممیزی رشتهها رو به اتمام است و تاکنون بیش از 90 درصد کار تمام شده است.
علوی فاضل از کاهش ظرفیت پذیرش در برخی از رشتههای دانشگاه آزاد خبر داد و افزود: دانشگاه آزاد با هدف ارتقاء کیفیت قصد دارد میزان پذیرش دانشجو را در برخی از رشتههای مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری محدود کند.
وی در مورد تعداد رشتههایی که یک داوطلب میتواند انتخاب کند، توضیح داد: داوطلبان در مقطع کارشناسی ارشد با آزمون و بیآزمون میتوانند یکصد کد رشتهمحل انتخاب کنند. همچنین داوطلبان در مقطع دکتری تخصصی میتوانند 40 انتخاب در مقاطع کارشناسی و کاردانی بدون آزمون یک انتخاب، در مقاطع کارشناسی و کاردانی و دکتری حرفهای با آزمون 20 کدرشته محل انتخاب کنند.
سخنگوی دانشگاه آزاد اسلامی در مورد دفعات انتخاب رشته نیز توضیح داد: ممکن است یک داوطلب بخواهد بعد از اینکه انتخاب رشته خود را انجام داد اطلاعات ثبتنامی خود را ویراش کند. در این صورت میتواند با مراجعه مجدد به سایت ثبتنام کرده و مرکز پذیرش دانشگاه آزاد آخرین انتخاب رشته داوطلب را ملاک عمل قرار میدهد.
علوی فاضل ادامه داد: همچنین داوطلبان میتوانند همزمان در چند رشته و گروه در دوره بدون آزمون ثبتنام کنند و در نهایت در یکی از انتخابهای خود پذیرفته میشوند و میتوانند ثبتنام نهایی خود را انجام دهند. داوطلبان توجه داشته باشند محل مصاحبه هیچ ربطی به انتخاب داوطلب، محل پذیرش یا اولویتهای انتخابی ندارد.
میزان ظرفیت پذیرش در مقاطع مختلف دانشگاه آزاد
وی در ادامه در مورد میزان ظرفیت پذیرش در مقاطع مختلف دانشگاه آزاد توضیح داد: ظرفیت پذیرش دانشجو در دانشگاه آزاد نسبت به سال گذشته افزایش نداشته است. البته ظرفیت پذیرش دانشجو در برخی از رشتهها از جمله رشتههای علوم پزشکی نسبت به سالهای قبل کاهش داشته است. برای مثال میزان پذیرش دانشجو در رشتههای علوم پزشکی در سال 92، 27 تا 28 هزار نفر بود که در حال حاضر این میزان به یکسوم کاهش پیدا کرده و به 9 تا 10 هزار نفر در سال 93 و 94 رسیده است.
سخنگوی دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: در مجموع کل ظرفیت پذیرش دانشجو در مقطع کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد 170 هزار نفر، در مقطع دکتری حدود 10 تا 12 هزار نفر و در مقطع کاردانی و کارشناسی یک میلیون نفر است به طور کلی امثال حدود 500 تا 550 هزار ورودی جدید در دانشگاه آزاد اسلامی پذیرش میشوند.
مدارک فارغالتحصیلان دانشگاه آزاد معتبر است
علوی فاضل در ادامه با اشاره به ابلاغیه معاون آموزشی وزیر علوم گفت: طبق ابلاغیه معاون آموزشی وزیر علوم ادامه تحصیل دانشجویان دانشگاه آزاد اعم از دانشجویان سال 94 و پیش از آن بلامانع است. همچنین مدارک فارغالتحصیلان این دانشگاه به استناد قانون در کلیه رشتهها معتبر است.
وی در مورد ثبتنام در دورههای بدون آزمون دانشگاههای آزاد توضیح داد: هر فردی بدون توجه به گروه آزمایشی که در آن دیپلم خود را اخذ کرده است میتواند در رشته دانشگاهی دلخواه خود در دورههای بدون آزمون دانشگاه آزاد ثبتنام کند.
داوطلبان دانشگاه آزاد میتوانند از مشاوره کارشناس این دانشگاه بهره ببرند
سخنگوی دانشگاه آزاد اسلامی با تاکید بر اینکه داوطلبان دانشگاه آزاد میتوانند از مشاوره کارشناسانه این دانشگاه بهره بگیرند، توضیح داد: داوطلبان از طریق تماس با شماره 4743 یا سامانههای www.azmoon.org و www.sanjesh.iau.ac.ir و همچنین www.iau.ac.ir میتوانند پاسخ سوالات خود را پیدا کنند.
منبع: ایسنا