مهندسی برق در ایران با استقبال زیادی مواجه شده است، شاید بتوان گفت طی سه دهه اخیر برجستهترین استعدادها و رتبههای برتر دورههای كارشناسی جذب این رشته شدهاند. با توجه به سطح آموزش در دانشگاههای كشور به لحاظ علمی و تئوریك و هماهنگی كتابهای مرجع با منابع دانشگاههای معتبر دنیا، فارغالتحصیلان این رشته قابل مقایسه با دانشجویان دانشگاههای معتبر جهان هستند و در صورت عزم به ادامه تحصیل در خارج از كشور با مشكلات كمتری (در قیاس با دیگر رشتهها) روبهرو خواهند شد.
مهندسی برق در کارشناسی ارشد دارای پنج گرایش اصلی قدرت، الكترونیك، كنترل، مخابرات و مهندسی پزشكی و همچنین گرایشهای فرعی راهآهن برقی و مكاترونیك میباشد. تقریباً 70 درصد دروس گرایشها در دوره كارشناسی یكسان میباشد و به دلیل تفاوت در مابقی دروس، معمولاً در آزمون كارشناسی ارشد اكثر دانشجویان با توجه به رشته خود در دوره كارشناسی در این آزمون شركت میكنند. البته موارد نادری كه دانشجویان به دلیل علاقه با مطالعه دروس گرایش دیگری خود را به سطح مطلوب رسانده وموفق شدهاند نیز دیده شده است، اما به طور عام توصیه به تغییر گرایش در كارشناسی ارشد نمیشود.
در زمان فعلی با توجه به تعداد پذیرش و خروجی دانشگاهها، شاید بتوان گفت بازار كار یكسانی براساس گرایشهای مختلف مهندسی برق پیشبینی میشود (هر چند سیاستهای كلان دولت و همچنین وضعیت فعالیت بخشهای خصوصی در زمانهایی ممكن است این توازن را به هم بزند.)
اما به عنوان توصیههای تكمیلی میتوان گفت دانشجویانی كه در دروس الكترونیك 1، 2 و 3 و مدار منطقی دارای ضعف هستند، بهتر است گرایشهای الكترونیك و مهندسی پزشكی را انتخاب نكنند. داوطلبانی كه در دوره كارشناسی در دروس ماشینهای الكتریكی 1، 2 و 3 و بررسی سیستمهای قدرت و الكترونیك صنعتی ضعف داشتند، بهتر است وارد گرایش قدرت نشوند و به داوطلبان گرایش مخابرات توصیه میشود اگر در دروسی نظیر سیگنال و سیستم، الكترومغناطیس، آمار و احتمال و ریاضیات دارای ضعف هستند، این گرایش را انتخاب نكنند و دانشجویانی كه در دروس كنترل خطی، و ریاضی و آمار مشكل دارند، بهتر است گرایشی غیر از كنترل را انتخاب كنند.
اطلاعات ناب و بی نظیر در مورد اینکه:
- چگونه تشخیص دهیم جامعه آماری کدام مؤسسه بالاتر است؟!
- چگونه تشخیص دهیم کیفیت سوالات کدام موسسه مطلوب تر است؟
- چگونه بهترین موسسه را برای آزمون های آزمایشی انتخاب کنیم؟