نظریه های عمومی مدیریت
با نگاهي دقيق به ترکيب سؤالات به اين نتيجه ميرسيم که از 35 سؤال مطرح شده، 12 سؤال آسان،11 سؤال متوسط و 12 سؤال سخت طرح شده بود. بنابراين داوطلباني که حداقل منابع لازم را مطالعه کرده بودند ميبايست به راحتي حدود 35 درصد کسب ميکردند و درصد پايين تر از 35 درصد براي اين آزمون قابل قبول نيست. همچنين کسب درصد 40 تا 50 درصد متوسط، 50 تا 65 درصدي خوب و 65 به بالا درصدي عالي محسوب ميشود. همچنين همانطور که انتظار ميرفت بيشترين سؤالات از فصول «مکاتب و نظريههاي مديريت» و «ساختار و عوامل موثر بر آن» (از هر کدام 8 سؤال) طرح شد و 45 درصد سؤالات به مباحث موجود در اين فصول اختصاص يافت. به استثناي اين دو فصل ساير فصول به ميزان يکسان مورد توجه قرار گرفت؛ به اين ترتيب که 2 سؤال از «مفاهيم بنيادين مديريت»، 3 سؤال از «فرهنگ و سرمايه اجتماعي»، 2 سؤال از «قدرت، نفوذ و رهبري»، 2 سؤال از «برنامه ريزي و برنامه ريزي جامع» و 2 سؤال از فصل «تعارض» طرح شده بود و از هر يک از مباحث « مفاهيم سيستم» ، «هوش» ، «اسناد» و «کنترل» يک سؤال ارائه شد. از ساير مباحث نيز 4 سؤال مطرح شده بود. داوطلبان کنکور سراسري سال 94 با مطالعه کتاب تئوري هاي مديريت مدرسان شريف ميتوانستند به راحتي به 75 درصد سؤالات پاسخ دهند. نکته قابل ملاحظه درباره کنکور امسال ارائه سؤالات از منابع پراکنده و کمتر شناخته شده براي داوطلبان بوده است. در اين آزمون، 8 سؤال يعني حدود 23 درصد از منابع معمول طراحي نشده بود، بنابراين انتظار چنداني از داوطلبان وجود نداشت که بتوانند به اين سؤالات پاسخ دهند. در مجموع ميانگين داوطلبان در اين درس نسبت به سال گذشته به ميزان قابل ملاحظهاي کاهش خواهد يافت.
دانش مسائل روز
به نظر مي رسد با وجود آنکه تعداد سؤالات دانش مسائل روز در سال 94 نسبت به سال 93 از 30 به 25 سؤال کاهش يافته است، طرح سؤال از مباحث اقتصاد ، بازرگاني و حسابداري به قوت خود باقي است و اين بدان جهت است که يک مدير اجرايي لازم است نسبت به مباحث اقتصادي و بازرگاني و حسابداري آشنايي لازم داشته باشد. لازم به ذکر است يکي از سؤالات 93 از مبحث حسابداري با تغيير ظاهري در سال 94 تکرار شده است. سؤالات دانش مسائل روز 94 نسبت به 93، مفهومي تر شده است و از منابع متنوع تري سؤال طرح شده است. به گونهاي که براي برخي از سؤالات در ابتداي کار منبع مشخص و تعريف شده اي به ذهن نمي رسد . امسال نيز همچون سال گذشته، قانون هاي کشوري و تئوري هاي مديريت از منابع اصلي طرح سؤال بودند ولي به نظر ميرسد سؤالات مربوط به مبحث تئوري هاي مديريت نسبت به سال گذشته مفهومي تر و کاربردي تر مي باشد. لازم به ذکر است تعداد 13 سؤال از 25 سؤال، در آزمونهاي مدرسان شريف عيناً يا به شکل مشابه مطرح شده بود.
زبان فارسي
سؤالات زبان فارسي امسال مانند سال گذشته در نه بخش واژگان، املاء، معني و مفهوم، تاريخ ادبيات، آرايههاي ادبي، ساختمان واژه، نوع جمله، گروه اسمي و ويرايش طرح شده بود. <br /> دو سؤال واژگان، دو سؤال املاء، 5 سؤال معنا و مفهوم، عيناً در كتاب زبان فارسي مدرسان شريف آورده شده بود، به طوري كه اگر داوطلب اين كتاب را مطالعه كرده باشد، به خوبي ميتواند به اين 9 سؤال پاسخ دهد. <br /> در مورد آرايههاي ادبي نيز از آرايههاي جناس، پارادوكس و استعاره سؤال شده بود كه داوطلب با سؤالات مشابه آنها بارها در آزمونهاي آزمايشي روبه رو شده بود. <br /> سؤالات تاريخ ادبيات مشابه سال قبل با رويكرد توجه به متن كتابها به جاي نويسندگان طرح شده بود كه البته سؤال مطرح شده در اين زمينه مشكوك بود و به راحتي نميشد يك پاسخ درست براي آن انتخاب نمود. <br /> در مبحث ويرايش نيز دو سؤال طرح شده بود كه يك سؤال مربوط به علايم هجاوندي و سؤال ديگر مربوط به ويرايش جملات بود كه با كمي تمرين در اين زمينه قابل پاسخگويي بود. <br /> در مجموع ميتوان گفت سؤالات نسبت به سال گذشته سادهتر بود و امسال احتمالاً شاهد افزايش درصدهاي داوطلبان در اين درس خواهيم بود.
زبان عمومي و تخصصي
سؤالات زبان رشته مديريت اجرايي مانند سالهاي گذشته از 30 تست اعم از 15 تست زبان عمومي و 15 تست زبان تخصصي تشکيل شده است. 10 تست زبان عمومي مربوط به واژگان عمومي بود که همگي آنها در کتاب "Barron`s 1100 Words You Need To Know" موجود است و با خواندن آنها دانشجو مشکلي از بابت اين قسمت نخواهد داشت. 5 سؤال بعدي زبان عمومي مربوط به گرامر در قالب کلوز تست ميباشد که سطح آن نسبت به سال پيش تفاوتي نداشته است. براي زدن تست هاي اين قسمت بايد غير از دانش گرامر متن را نيز ترجمه کنيد. سطح کلي اين 15 تست نسبت به سال پيش تغييري نداشته است. <br /> سؤالات تخصصي از 3 متن مديريتي نسبتاً طولاني بوده است و سطح دشواري آزمون امسال نسبت به سال پيش 35 درصد افزايش يافته است که البته از دو جنبه مي توان اين افزايش سختي سؤالات را بررسي کرد: يکي اينکه متون امسال نسبت به سال پيش طولاني تر شده است و دوم اينکه کلمات تخصصي تر مديريتي در آزمون امسال بيشتر به کار برده شده است، به طوري که طراح از متون مديريتي سخت تري براي طراحي تست استفاده کرده است. البته درکتاب زبان تخصصي مديريت و مديريت اجرايي مدرسان شريف، اين نوع متون درک مطلب به ميزان مناسبي در آن گنجانده شده است تا شما داوطلبان در برخورد با متون نسبتاً طولاني بتوانيد آنها را به خوبي پاسخ دهيد. <br /> توصيهاي که براي داوطلبان کنکور مديريت اجرايي سال آينده داريم اين است که به سمت متون تخصصيتر مانند بازاريابي،MBA، بازرگاني، دولتي و صنعتي برويد و از خواندن متون طولاني که در کتاب زبان تخصصي مدرسان شريف آورده شده است غافل نشويد.