رشته مدیریت کسب و کار تا قبل از سال 96 با نام مجموعه مدیریت اجرایی در آزمون کارشناسی ارشد مورد آزمون قرار می گرفت. اما با توزیع دفترچه شماره یک کارشناسی ارشد نامش به مدیریت کسب و کار تغییر کرد. و دارای دو گرایش می باشد: 1) مدیریت کسب و کار 2) مدیریت امور شهری.

در واقع گرایش مدیریت اجرایی که از رشته های پرطرفدار در این رشته بود حذف شد. با توجه به پیگیری های صورت گرفته از امسال برای ورود به رشته مدیرت کسب و کار (MBA) دروس امتحانی شامل (ریاضی عمومی 1 و 2، استعداد و آمادگی تحصیلی ویژه رشته مدیریت (GMAT) و زبان تخصصی می باشد.

و برای رشته مدیریت امور شهری که نیازمند 5 سال سابقه کار مدیریتی است شامل تئوری مدیریت، دانش مسائل روز، زبان فارسی، استعداد و آمادگی تحصیلی ویژه رشته مدیریت (GMAT)، زبان عمومی و تخصصی است.

مدیریت کسب و کار (ام بی ای):

با توجه به اهمیت فراوان مدیریت کاربردی در سازمان های مختلف برای رشد و ارتقاء، این رشته اهمیت بسزایی در دنیا پیدا کرده است. اگر محبوبیت رشته های دانشگاهی در مقطع تحصیلات تکمیلی را در کشورهای پیشرفته براساس استقبال عمومی رتبه بندی کنیم، در نهایت سه رشته محبوب عبارتند از: حقوق، پزشکی و MBA که رشته MBA اولویت اول را به خود اختصاص داده است. رشته MBA ابتدا در کشور آمریکا و بعد از آن در کشورهای پیشرفته در دانشگاه های مهمی نظیر هاروارد راه اندازی شد. MBA مخفف کلمه (Master of Business Administration) می باشد.

با توجه به استراتژی سازمان سنجش (حذف درس تئوری های مدیریت از مواد امتحانی این گرایش و افزایش تعداد و سطح سؤالات زبان تخصصی) به نظر می رسد هدف دانشگاه ها جذب فارغ التحصیلان کارشناسی رشته های فنی و مهندسی می باشد که بتوانند با توجه به رشته خود در سازمان هایی که مشغول به کار می شوند، تحول های لازم را ایجاد کنند.

فارغ التحصیلان کارشناسی ارشد MBA می توانند اداره مؤثر و مفید بخش های تخصصی، تولیدی، مشاوره و برنامه ریزی، ایجاد سیستم های فروش و بازاریابی و کارآفرینی در واحدهای صنعتی را به عهده بگیرند.

فارغ التحصیلان این گرایش وارد عرصه مدیریت می شوند و در سطوح مختلف مثل مدیر تولید، بازاریابی و مدیر مالی مشغول به کار می شوند و نهایتاً مدیر عامل شرکت می شوند. تعدادی دیگر از فارغ التحصیلان MBA وارد کار مشاوره می شوند. برخی در شرکت های مشاوره مدیریت (در ایران مثل سازمان مدیریت صنعتی) کار می کنند و گروهی به عنوان کارشناس مثلاً تحلیل گر مالی، تحلیل گر بازار یا متخصص نیروی انسانی در سازمان ها کار می کنند، بدون اینکه وارد کار اجرایی شوند.

حقوق کسانی که ام بی ای خوانده اند در آمریکا 3/5 برابر کسانی است که با همان تحصیلات و سن در موقعیت های دیگری کار می کنند. وقتی MBA می خوانیم یاد می گیریم که چگونه باید ارتباط برقرار کنیم یا چگونه باید یک مسأله را حل کنیم و با پیچیدگی ها و سیاست ها در داخل یک سازمان آشنا شویم.

اگر به بازار کار MBA در ایران نگاه کنیم، ایران حداقل تا 10 سال آینده نیازمند متخصصین این رشته خواهد بود. این پیش بینی با توجه به تراکم زیاد مهاجرت فارغ التحصیلان این رشته از کشور برای کار یا ادامه تحصیل در خارج کشور و نیاز شدید سازمان های بزرگ و اقتصادی و شرکت های دولتی و خصوصی که تعدادشان کم هم نیست، صورت گرفته است.

اما بازار کارشناسی ارشد MBA در خارج از کشور نیز از جایگاه مطلوبی برخوردار است و کشورهای آمریکا، کانادا و کشورهای حوزه خلیج فارس در جذب متخصصین این رشته درنگ نمی کنند. البته لازم است ذکر شود که بسیاری از دانشجویان این رشته از همان ابتدای تحصیل دعوت به کار می شوند.

طول دوره ارشد: طول دوره، حداقل 2 و حداکثر 3 سال بوده و تعداد واحدهای لازم برای فارغ التحصیل شدن برخلاف سایر فوق لیسانس ها که معمولاً 32 واحد می باشد، 48 واحد درسی است. با توجه به اینکه فارغ التحصیلان رشته های مختلف و به خصوص رشته های فنی و مهندسی وارد این رشته می شوند و باید با مبانی و اصول مدیریت و دانش روز مدیریت در حوزه های مختلف آشنا شوند، بنابراین دانشجویان این دوره، مانند سایر دانشجویانی که در سایر نقاط جهان در این رشته به تحصیل می پردازند، برای تکمیل دوره خود در طی 2 سال یا 4 ترم باید به طور متوسط در هر نیمسال تحصیلی حدود 14 واحد درسی را بگذرانند. به این لحاظ دوره کارشناسی ارشد MBA، دوره سنگین و پرکاری است و دانشجویانی که وارد این دوره می شوند باید از لحاظ استعداد و فرصت مطالعه و تحصیل در وضعیت خوبی قرار داشته باشند.

دانشجویان برای ادامه تحصیل در مقطع دکتری MBA باید از ایران خارج شوند و در یکی از دانشگاه های معتبر آمریکا، کانادا، استرالیا، مالزی و هند به تحصیل بپردازند. نام دکتری این رشته DBA است که هنوز در ایران پایه گذاری نشده است، ولی می توان در رشته های دیگر در ایران اداکه تحصیل داد. لازم به ذکر است که DBA تحت عنوان «آینده پژوهی» در وزارت علوم تصویب شده که در واقع یک دوره مدیریت استراتژیک محسوب می شود.

مدیریت امور شهری:

گرایش مدیریت امور شهری در کشور ما جزء رشته های جدید و ناشناخته می باشد و با توجه به مشکلات عدیده در کلان شهرهای ما به نظر می رسد که در آینده ای نه چندان دور، فارغ التحصیلان این گرایش از بازار کار خوبی برخوردار شوند. شهرداری ها مهمترین و اصلی ترین مرکز فعالیت فارغ التحصیلان این گرایش می باشند. این گرایش نیاز به پنج سال سابقه کار مرتبط با رشته دارد که این موضوع در دفترچه شماره 1 سازمان سنجش آورده شده است.











اطلاعات ناب و بی نظیر در مورد اینکه:


- چرا باید در آزمون های آزمایشی شرکت کنیم؟!
- چگونه تشخیص دهیم جامعه آماری کدام مؤسسه بالاتر است؟!
- چگونه تشخیص دهیم کیفیت سوالات کدام موسسه مطلوب تر است؟
- چگونه بهترین موسسه را برای آزمون های آزمایشی انتخاب کنیم؟











ضرایب و گرایش های مجموعه مدیریت اجرایی براساس دفترچه آزمون سال 96

عناوین دروس امتحانی: 1- زبان عمومی و تخصصی (انگلیسی)، 2- زبان تخصصی (انگلیسی)، 3- استعداد و آمادگی تحصیلی ویژه رشته مدیریت، 4- دانش مسائل روز در زمینه مدیریت مؤسسات تولیدی، خدماتی و طرح های عمرانی، 5- نظریه های عمومی مدیریت، 6- زبان فارسی، 7- ریاضیات عمومی 1 و 2 دوره فنی و مهندسی.

رشته گرایش کد ضریب
ضرایب دروس امتحانی به ترتیب دروس
(از راست به چپ)
1 2
3
4
5
6
7
1) مدیریت کسب و کار
1) استراتژی
1 0 1 2
0 0 0 2
2) بازاریابی
1 0 1 2
0 0 0 2
3) رفتار سازمانی و منابع انسانی
1 0 1 2
0 0 0 2
4) سیستم های اطلاعاتی و فناوری اطلاعات
1 0 1 2
0 0 0 2
5) عملیات و زنجیره تأمین
1 0 1 2
0 0 0 2
6) فناوری
1 0 1 2
0 0 0 2
7) مالی
1 0 1 2
0 0 0 2
2) مدیریت امور شهری
- 2 2 0 2
2 2 1 0

توضیح: داوطلبان رشته مدیریت امور شهری باید حداقل 5 سال سابقه کار ترجیحاً در حوزه مطالعات شهری یا خدمات شهری پس از اخذ لیسانس را داشته و گذراندن دروس کمبود و موفقیت در مصاحبه ورودی از شرایط تحصیل در این دوره است.

دروس تخصصی گرایش MBA

در آزمون كارشناسي ارشد دانشگاه دولتي سؤالات از 3 درس 1ـ زبان تخصصي، 2ـ رياضيات عمومي 1و2، 3ـ GMAT طرح مي‌شوند.

«GMAT »

GMAT: اين كلمه مخفف عبارت (Graduate Management Admission Test) مي‌باشد و سؤالات اين درس بيشتر در راستای سنجش مهارت‌هاي هوشي و دقت داوطلبان مي‌باشد. در دفترچه سؤالات آزمون كارشناسي ارشد اين درس تحت عنوان «استعداد و آمادگي تحصيلي ويژه رشته مديريت» نامگذاري شده است. اين درس شامل بخش های زير مي‌باشد:

1ـ حل مسأله (10 سؤال)، 2ـ كفايت‌داده‌ها (10 سؤال)، 3ـ استدلال منطقي (10 سؤال)، ، 4ـ تصحيح جملات (5 سؤال)، 5ـ درك مطلب (5 سؤال)

منابع اين درس بسيار پراكنده و كم مي‌باشد و اصولاً كتاب‌هاي ترجمه نشده لاتين مي‌تواندبه عنوان مرجع مورد مطالعه قرار گيرد. كتاب GMAT موسسه مدرسان شريف با تشريح كامل هر پنج مبحث فوق و ارائه روش‌هاي تجربي براي پاسخگويي به تست‌ها و همچنين گنجاندن تست‌هاي 15 سال اخير كنكور با پاسخ تشريحي آن‌ها منبع بسيار كاملي براي داوطلبان جهت آمادگي در اين درس مي‌باشد. در اين كتاب در هر بخش سعي شده از نقطه نظر اساتيد خبره در اين زمينه به صورت تخصصي استفاده شود، مثلاً در مورد تصحيح جملات از يك استاد ادبيات، و يا مثلاً در بخش استدلال منطقي از نقطه نظرات و پيشنهادات اساتید منطق استفاده شده است. با توجه به روند تغيير سؤالات در دو سال اخير، در اين كتاب تمامي تست‌هاي مهم و مختلف از منابع لاتين، آزمون‌هاي بين‌المللي وسایر آزمون‌هاي هوش و استعداد تحصيلي گلچين شده و به طور كامل مورد بررسي قرار گرفته است. به اعتقاد اساتید صاحب نظر در مبحث GMAT و نیز رتبه های یک و تک رقمی کنکور سراسری کارشناسی ارشد، اين كتاب در مقایسه با ساير كتب تألیفی در اين زمينه بی نظیر مي‌باشد؛ چرا كه اكثر آن‌ها بر مبنای سؤالات قديمي بنا نهاده شده و به لحاظ حجم آموزش دروس و تست‌هاي حل شده به هيچ وجه قابل قياس با كتاب GMAT مدرسان شریف نيستند.

از اين درس در آزمون سراسري 40 سؤال مطرح می شود (سؤالات شماره 1 تا 40 در دفترچه) و ضريب آن براي تمام گرايش‌ها (2) مي‌باشد، كه با توجه به ضرايب دروس ديگر و ضعف عمومی داوطلبان در این بخش، يكي از تأثيرگذارترين دروس براي قبولي در آزمون کارشناسی ارشد رشته مدیریت اجرایی محسوب می شود.

« رياضي عمومي 1 و 2 »

رياضيات عمومي با ضريب (2) براي گرايش MBA و ضريب صفر براي ساير گرايش‌ها در نظر گرفته مي‌شود. تعداد سؤالات اين درس در آزمون کارشناسی ارشد 30 سؤال مي‌باشد (از سؤال شماره 126 تا 155 در دفترچه سؤالات) كه عموماً از دروس رياضي عمومي 1و2 (ويژه رشته‌هاي فني و مهندسي) سؤال مطرح مي‌شود. در بعضي سال‌ها ديده شده که يك يا دو سؤال از درس «معادلات ديفرانسيل» و يك سؤال از درس رياضيات مهندسي مطرح شده است كه خارج از چارچوب اعلام شده از سوي سازمان سنجش است و اميدواريم طراحان عزيز ديگر از اين اشتباهات نكنند! به داوطلبان توصيه مي‌شود فقط كتاب‌هاي رياضي عمومي 1و2 را مطالعه كنند كه شامل سرفصل‌هاي تابع، حد و پيوستگي، مشتق و كاربرد آن، انتگرال و كاربرد آن، اعداد مختلط و مختصات قطبي و دنباله سري براي رياضي عمومي (1) و توابع چند متغيره، انتگرال‌هاي چندگانه و كاربرد آن‌ها، توابع برداري، انتگرال روي سطح و خم، ماتريس و خط و صفحه براي رياضي عمومي (2) مي‌باشد.منابع مهم این درس کتاب های ریاضیات عمومی آدامز،سیلورمن،توماس و دمیدوویچ می باشد.

تقريباً تمام دانشجويان رشته‌هاي فني و مهندسي اين دو درس را در سال‌هاي اوليه تحصيل در دوره كارشناسي گذرانده‌اند، و اطلاعات پايه‌اي آن‌ها نسبتاً خوب است. براي مطالعه اين درس مطالعه كتاب‌هاي رياضي عمومي (1) و رياضي عمومي (2) موسسه مدرسان شريف كه با توجه به استقبال بي‌نظير دانشجويان در سطح كشور به كتابي بي‌رقيب تبديل شده، كافي مي‌باشد. ارائه مطالب درس به ساده‌ترين صورت، بيان شيوا و روان روش‌هاي حل تست، آوردن نكته‌هاي تستي فراوان، بررسي تمامي تست‌هاي كنكورهاي ساليان قبل با پاسخ تشريحي آن‌ها، بررسي تمام تست‌هاي 10 سال اخير سؤالات رشته‌هاي فني و مهندسي (كه در بسياري از موارد در آزمون‌هاي چند سال اخير ديده شده، عيناً اين تست‌ها در آزمون رشته MBA مطرح شده‌اند.) و ارائه تست‌هاي تكميلي فراوان جهت تمرين هرچه بیشتر، گنجاندن آزمون‌هاي خودسنجي در پايان كتاب و حل كامل سؤالات آزمون 1395 از جمله مزاياي اين كتاب مي‌باشد.

« زبان تخصصي »

تا سال 1386 براي دانشجويان گرایش MBA تعداد 30 سؤال زبان عمومي و تخصصي مطرح مي‌شد كه از اين سال به بعد تعداد اين سؤالات به 100 سؤال افزايش پيدا كرد و سپس در سال 1396 شامل 60 سؤال بود. سؤالات این درس در دفترچه ای جدا (از شماره سؤال 156 تا 215) و بعد از دفترچه سؤالات ریاضی و جیمت در اختیار داوطلبان قرار می گیرد. سطح اين سؤالات را داوطلبان و اساتيد در حد آزمون تافل مي‌دانند و به نوعي اين استنباط صحيح است. ضريب اين درس براي گرايش MBA يك مي‌باشد و به لحاظ اهميت، پس از دو درس رياضيات و GMAT قرار مي‌گيرد. نكته‌اي كه بايد داوطلبان هنگام پاسخگويي به سؤالات زبان تخصصي در نظر بگيرند، سرعت در خواندن متون و دقت در گزينه‌ها و همچنين آشنايي با روش‌هاي مرور و گزيده‌خواني مي‌باشد. به عنوان مثال در قسمت درك مطلب برخي دانشجويان فكر مي‌كنند حتماً لازم است، تمام متن را كلمه به كلمه بخوانند و يا حتماً بايد معني تمام كلمات را بدانند، در صورتي كه در اكثر آن‌ها با مرور سطحي متن و توجه به سؤالات مطرح شده در پايان درك مطلب مي‌توان گزينه صحيح را پيدا كرد. براي مطالعه اين درس كتاب‌ 504 واژه و Essential words for TOEFL كاملاً ضروري هستند و برخي كتاب‌هاي آمادگي آزمون تافل نیز مي‌تواند مفيد باشد.

مؤسسه مدرسان شريف براي آمادگي داوطلبان در اين درس با توجه به سؤالات سال‌هاي قبل، سؤالات آزمون‌هايي نظير TOFEL و IELTS، كتاب كاملي را روانه بازار كرده كه مي‌تواند به دانشجويان براي كسب درصد مطلوب در اين درس كمك كند. آوردن لغات و واژه‌هاي كليدي كه در آزمون‌ها بيشتر مورد استفاده قرار مي‌گيرند به همراه ترجمه‌هاي آن‌ها، جمله‌سازي با اين لغات و آوردن ترجمه فارسي آن‌ها، ارائه تست‌هاي منتخب آزمون TOFEL به همراه پاسخ آن‌ها، بررسي و تحليل تمامي سؤالات زبان تخصصي رشته MBA از ابتدا تا سال 95 و ارائه تست‌هاي تكميلي جهت تمرين بيشتر داوطلبان از جمله مشخصات اين كتاب مي‌باشد.

دروس تخصصی مدیریت امور شهری

در آزمون كارشناسي ارشد دانشگاه دولتي از 5 درس: زبان عمومی و تخصصي، GMAT، دانش مسائل روز، نظریه های مديريت و زبان فارسي تست طرح مي‌شود.

« زبان عمومی و تخصصي »

براي گرايش‌ مديريت امور شهري از این درس در سال 96، 60 سؤال مطرح شد، كه ضريب آن براي گرايش مديريت امور شهري (2) مي‌باشد. سطح سؤالات زبان اين دو گرايش كمي بالاتر از سطح زبان تخصصي رشته مديريت مي‌باشد. مطالعه كتاب زبان تخصصي ويژه رشته مديريت و مديريت اجرايي موسسه مدرسان شريف را كه ضمن آموزش و ترجمه لغات و اصطلاحات مهم و كاربردي در آزمون های کارشناسی ارشد، بررسي و ترجمه تمام تست‌هاي 15 سال اخير آزمون های دو رشته مديريت و مديريت اجرايي را نيز در خود گنجانده، به عنوان يك منبع جامع و مناسب به داوطلبان اين دو گرايش پيشنهاد مي‌كنيم.

«GMAT »

GMAT: اين كلمه مخفف عبارت (Graduate Management Admission Test) مي‌باشد و سؤالات اين درس بيشتر در راستای سنجش مهارت‌هاي هوشي و دقت داوطلبان مي‌باشد. در دفترچه سؤالات آزمون كارشناسي ارشد اين درس تحت عنوان «استعداد و آمادگي تحصيلي ويژه رشته مديريت» نامگذاري شده است. اين درس شامل بخش های زير مي‌باشد:

1ـ حل مسأله (10 سؤال)، 2ـ كفايت‌داده‌ها (10 سؤال)، 3ـ استدلال منطقي (10 سؤال)، ، 4ـ تصحيح جملات (5 سؤال)، 5ـ درك مطلب (5 سؤال)

منابع اين درس بسيار پراكنده و كم مي‌باشد و اصولاً كتاب‌هاي ترجمه نشده لاتين مي‌تواندبه عنوان مرجع مورد مطالعه قرار گيرد. كتاب GMAT موسسه مدرسان شريف با تشريح كامل هر پنج مبحث فوق و ارائه روش‌هاي تجربي براي پاسخگويي به تست‌ها و همچنين گنجاندن تست‌هاي 15 سال اخير كنكور با پاسخ تشريحي آن‌ها منبع بسيار كاملي براي داوطلبان جهت آمادگي در اين درس مي‌باشد. در اين كتاب در هر بخش سعي شده از نقطه نظر اساتيد خبره در اين زمينه به صورت تخصصي استفاده شود، مثلاً در مورد تصحيح جملات از يك استاد ادبيات، و يا مثلاً در بخش استدلال منطقي از نقطه نظرات و پيشنهادات اساتید منطق استفاده شده است. با توجه به روند تغيير سؤالات در دو سال اخير، در اين كتاب تمامي تست‌هاي مهم و مختلف از منابع لاتين، آزمون‌هاي بين‌المللي وسایر آزمون‌هاي هوش و استعداد تحصيلي گلچين شده و به طور كامل مورد بررسي قرار گرفته است. به اعتقاد اساتید صاحب نظر در مبحث GMAT و نیز رتبه های یک و تک رقمی کنکور سراسری کارشناسی ارشد، اين كتاب در مقایسه با ساير كتب تألیفی در اين زمينه بی نظیر مي‌باشد؛ چرا كه اكثر آن‌ها بر مبنای سؤالات قديمي بنا نهاده شده و به لحاظ حجم آموزش دروس و تست‌هاي حل شده به هيچ وجه قابل قياس با كتاب GMAT مدرسان شریف نيستند.

از اين درس در آزمون سراسري 40 سؤال مطرح می شود (سؤالات شماره 1 تا 40 در دفترچه) و ضريب آن براي تمام گرايش‌ها (2) مي‌باشد، كه با توجه به ضرايب دروس ديگر و ضعف عمومی داوطلبان در این بخش، يكي از تأثيرگذارترين دروس براي قبولي در آزمون کارشناسی ارشد رشته مدیریت اجرایی محسوب می شود.

« دانش مسائل روز »

تعداد سؤالات اين درس در آزمون كارشناسي ارشد در کنکور سال 96 تعداد 25 سؤال مي‌باشد و ضریب آن براي گرايش مدیریت امور شهری (2) می باشد. متاسفانه اين درس هيچ منبع و مرجع مناسبي به لحاظ پوشش تمامی منابع و مباحث ندارد. سؤالات اين درس از اطلاعات عمومي در مورد مسائل كلان و روز كشور و بعضاً اطلاعات مربوط به سازمان‌هاي داخلي و يا حتي خارجي، مطالب روزنامه‌هاي كثيرالانتشار مورد سؤال قرار مي‌گيرد. مراجعه به اطلاعات مركز آمار كشور، مراجعه به اطلاعات سازمان ها و نهادهاي دولتي نظير سازمان مديريت و برنامه‌ريزي، وزارت اقتصاد و دارايي، مطالعه قوانین و مقررات روز کشور و سایت بانک مرکزی و ... مي‌تواند دانشجو را در مقابل تست‌هاي اين درس آماده كند. موسسه مدرسان شريف با جمع‌آوري خلاصه‌اي از اطلاعات فوق، كتاب دانش مسائل روز خود را روانه بازار كرده است و مطالعه اين كتاب به تمامي داوطلبان گرایش مدیریت اجرایی توصيه مي‌شود.

« نظریه های عمومی مديريت »

تعداد سؤالات اين درس در آزمون كارشناسي ارشد در کنکور سال 96 تعداد 35 سؤال مي‌باشد و ضريب آن (2) مي‌باشد. به دليل اهميت آن براي قبولي، داوطلبان بايد توجه ويژه‌اي به اين درس داشته باشند. حجم اين درس نسبتاً بالاست. منابع و مراجع مهم اين درس كتاب‌هاي تئوری سازمان رابينز، مديريت عمومي تألیف دكتر الواني، اصول و مباني سازمان و مديريت تأليف دكتر رضائيان، مديريت رفتار سازماني تألیف دكتر رضائيان، مديريت منابع انساني تأليف دكتر اسفنديار سعادت و مروري جامع بر تئوري‌هاي مديريت دكتر سيدرضا سيدجوادين هستند. همان‌طور كه از نظرتان گذشت ممكن است مطالعه تمام كتاب‌هاي فوق با توجه به اينكه بعضي مطالب آن‌ها نيز تكراري است، دانشجو را سردرگم كند. براي اين درس مطالعه كتاب بسيار جامع و كامل انتشارات مدرسان شريف كه با در نظر گرفتن خلاصه تمامي كتاب‌هاي فوق و همچنين بررسي كتاب‌هاي مرجع جديد و استفاده از آنها، به كتابي پربار و جامع تبديل شده است، بسيار مفيد مي‌باشد. در كتاب تئوری های مدیریت موسسه مدرسان شریف به تمامي تست‌هاي کنکورهای سال قبل رشته‌هاي مديريت، مديريت اجرايي و همچنين رشته‌ IT پاسخ تشريحي داده شده است و در پايان فصول تست‌هاي تكميلي و تألیفی براي تمرين بيشتر و آشنايي با تست‌هاي جديد قرار داده شده است. در ابتداي هر فصل خلاصه‌اي از مطالب مورد نياز براي حل تست‌هاي طبقه‌بندي شده مربوط به آن فصل گنجانده شده است. به نظر پذيرفته‌شدگان سال قبل مطالعه اين كتاب براي رسيدن به درصدي مطلوب كافي است.

« زبان فارسي »

تعداد سؤالات اين درس در آزمون کارشناسی ارشد 25 سؤال است و ضريب آن براي گرایش مدیریت امور شهری (1) مي‌باشد و اهمیت آن در این رشته از سایر دروس کمتر است. قواعد و لغات استفاده شده در ادبيات فارسي در حد دوره كارشناسي و يا حتي دبيرستان است. بيشتر سؤالات اين درس از كتاب‌هاي ادبيات عمومي دوره كارشناسي و ادبيات و زبان فارسي دبيرستان طرح مي‌شود و شامل مباحث تاريخ ادبيات، دستور زبان و نگارش، املاء فارسي، آرايه‌هاي ادبي و قالب های شهری و تناسب معنايي اشعار و متون مي‌باشد. کتاب مدرسان شریف در این درس، منبع جامع و کاملی برای داوطلبان آزمون کارشناسی ارشد مدیریت اجرایی به حساب می آید.

رشته مدیریت کسب و کار و امور شهری دارای دو دفترچه می‌باشد كه دفترچه اول شامل 155 سوال با مدت زمان پاسخگویی 180 دقیقه می‌باشد كه داوطلبین بنابر گرایش‌های خود به دروس پاسخ می‌دهند. همچنین دفترچه دوم كه شامل 120 سوال زبان تخصصی با مدت زمان پاسخگویی 55 دقیقه است، که فقط 60 سؤال آن مخصوص داوطلبین رشته MBA است و 60 سؤال آن مخصوص داوطلبان گرایش مدیریت امور شهری می باشد.

1ـ دروس رشته MBA:

زبان تخصصی ـ استعداد و آمادگی تحصیلی ویژه رشته مدیریت ـ ریاضیات عمومی 2و1 دوره فنی مهندسی

2ـ دروس رشته مدیریت امور شهری:

زبان عمومی و تخصصی ـ استعداد و آمادگی تحصیلی ویژه رشته مدیریت ـ دانش مسائل روز ـ نظریه های عمومی مدیریت و زبان فارسی

لازم به تذکر است پذیرش دانشگاه ها در این رشته با شرایط خاص امکان پذیر است لذا اطلاع از شرایط، قبل از شرکت در آزمون به داوطلبان توصیه می شود.





امسال نیز همانند سال های گذشته بیشترین رتبه های یک، تک و دو رقمی آزمون کارشناسی ارشد سال 96 مجموعه مدیریت کسب و کار (MBA) از داوطلبان مدرسان شریف بوده است. در جدول زیر می توانید اسامی برخی از رتبه های برتر را مشاهده کنید. توجه داشته باشید که اسامی سایر رتبه ها به مرور به جدول زیر اضافه خواهد شد.
کد 1148 مدیریت کسب و کار (MBA)
نام و نام خانوادگی رتبه در گرایش شهر
امید حیدری رتبه 1 MBA تهران
شقایق پور وثوقی رتبه 6 MBA تهران
محمد امین اجاقی رتبه 7 MBA تهران
علی چقازردی رتبه 8 MBA تهران
فرزاد یعقوبی رتبه 9 MBA تهران
علی اکبر مرندی رتبه 10 MBA تهران
سمیه بتنج رتبه 46 MBA تبریز

امسال نیز همانند سال های گذشته بیشترین رتبه های یک، تک و دو رقمی آزمون کارشناسی ارشد سال 95 مجموعه مدیریت اجرایی و رشته MBA از داوطلبان مدرسان شریف بوده است. در جدول زیر می توانید اسامی برخی از رتبه های برتر را مشاهده کنید. توجه داشته باشید که اسامی سایر رتبه ها به مرور به جدول زیر اضافه خواهد شد.
کد 1148 مدیریت اجرایی گرایش MBA
نام و نام خانوادگی رتبه در گرایش شهر
علیرضا آقایی شهربابکی رتبه 1 MBA تهران
یوسف جعفرنیا رتبه 2 MBA تهران
ارشیا فرزام فر رتبه 3 MBA تهران
پویا فولاد رتبه 4 MBA تهران
حسن بندبنی رتبه 5 MBA تهران
سینا مؤمنی رتبه 6 MBA تهران
بانی امین نژاد رتبه 8 MBA تهران
مجتبی محمدی رتبه 10 MBA تهران
علی احمدی رتبه 11 MBA تهران
علی حسن نژاد رتبه 12 MBA رودسر
نوید جلال منش رتبه 14 MBA تهران
علیرضا سهرابی زاده رتبه 15 MBA تهران
حسین جاریانی رتبه 17 MBA تهران
فاطمه نقدآبادی رتبه 20 MBA تهران
امیرحسین برقعی رضوی رتبه 23 MBA تهران
مهدی شهریاری رتبه 26 MBA تهران
محمدعلی کورنگ بهشتی رتبه 28 MBA اصفهان
حمید زعیمی رتبه 29 MBA تهران
حمیدرضا هادیان رتبه 30 MBA تهران
علیرضا تشکری رتبه 32 MBA تهران
سعید تدین رتبه 33 MBA تهران
امیرحسین معدنی رتبه 34 MBA تهران
ارژنگ نیکبخت رتبه 35 MBA تهران
محسن محمدخانی رتبه 36 MBA کرج
امیرحسین رحیمی رتبه 37 MBA تهران
سید امین نیشابوری رتبه 38 MBA تهران
سیده الهام طباطبایی رتبه 39 MBA تهران
احسان حسینی فهرجی رتبه 40 MBA تهران
سید امیرحسین جزایری رتبه 46 MBA شیراز
سالار نوذری رتبه 49 MBA تهران
مهدی باغ میرانی رتبه 51 MBA تهران
سحر روشنی رتبه 53 MBA تهران
مهرداد بهروزی نژاد رتبه 56 MBA بجنورد
محمد مسعود قوام رتبه 58 MBA تهران
علی یزدان شناس رتبه 62 MBA تهران
نیما بنکدار هاشمی رتبه 64 MBA اصفهان
شایان حاج هاشمی رتبه 70 MBA تهران
محمد صمدی رتبه 73 MBA تهران
مهسا کاظمی رتبه 74 MBA تهران
سید مهدی فیروزی رتبه 75 MBA تهران
زهرا مالکی رتبه 76 MBA شهرکرد
فاطمه بخشی رتبه 77 MBA تهران
بهنام محمدی رتبه 78 MBA تهران
امین شرف آبادی رتبه 80 MBA تهران
شقایق اسکندری رتبه 83 MBA تهران
مهبد مرتضوی رتبه 91 MBA تهران
سعیده علایی رتبه 95 MBA تهران
حمیدرضا بیداری رتبه 98 MBA تهران
کد 1148 مدیریت اجرایی گرایش اجرایی
نام و نام خانوادگی رتبه در گرایش شهر
سید دانیال نوده فراهانی رتبه 4 اجرایی و 3 مدیرت شهری تهران
محدثه جوانفر رتبه 9 اجرایی تهران
سارا بهشتی رتبه 11 اجرایی و 7 مدیریت شهری تهران
سیده عفت حیات الغیبی رتبه 17 اجرایی تهران
سیده نگار حسینی رتبه 18 اجرایی تهران
الناز حسن پورسیرانی رتبه 24 اجرایی تهران
نیلوفر شریعتی رتبه 29 اجرایی تهران
محمد فرجی نوغانی رتبه 30 اجرایی و امور شهری مشهد
محمد حسین نقی گنجی رتبه 31 اجرایی تهران
سید حسین صحاف رتبه 35 اجرایی مشهد
مهدی اسلامی رتبه 39 اجرایی قزوین
مهدی نیستانی رتبه 43 اجرایی سمنان
ام البنین هاشمی زاده رتبه 45 اجرایی مشهد
سینا سبزواری رتبه 48 اجرایی شهرضا
آزاده توده روستا رتبه 51 اجرایی کرج
امیرحسین سرابی رتبه 58 اجرایی و امور شهری زاهدان
افسانه سیفی پور رتبه 61 اجرایی شهربابک
میلاد سعیدی رتبه 63 امور شهری تهران
زهرا شوشتری زاده رتبه 71 اجرایی تهران
سید حمیدرضا عباسی رتبه 73 اجرایی رشت
سید رضا موسوی رتبه 81 اجرایی اردکان
وحید یوسفی پور رتبه 83 اجرایی شیراز
فاطمه قنواتی رتبه 95 اجرایی اهواز
کارنامه رتبه های برتر رشته MBA (ام بی ای)
کارنامه رتبه های برتر رشته MBA
کارنامه رتبه های برتر رشته MBA
کارنامه رتبه های برتر رشته MBA
کارنامه رتبه های برتر رشته MBA
کارنامه رتبه های برتر رشته MBA
کارنامه رتبه های برتر رشته MBA
کارنامه رتبه های برتر رشته MBA
کارنامه رتبه های برتر رشته MBA
کارنامه رتبه های برتر رشته MBA
کارنامه رتبه های برتر رشته مدیریت اجرایی
کارنامه رتبه های برتر رشته مدیریت اجرایی
کارنامه رتبه های برتر رشته مدیریت اجرایی
کارنامه رتبه های برتر رشته مدیریت اجرایی
کارنامه رتبه های برتر رشته مدیریت اجرایی
کارنامه رتبه های برتر رشته مدیریت اجرایی